Crowne Plaza
Сватба с мисъл за Земята

Сватба с мисъл за Земята

Скъпи приятели,

Започнете вашия съвместен живот с любимия човек с мисълта за един по- добър свят за вас и вашите наследници.
Живеем в една твърде замърсена и обременена от неразграждащи се опаковки среда. Използваме десетки продукти в ежедневието си, които няма как да се превърнат в здравословна почва под краката на играещите ви деца.
Можете да направите малката, но значима стъпка към опазването на красивата ни планета още сега, докато организирате вашето знаменателно събитие сватбата. Позволете на любовта и грижата към вашето семейство сами да ви подскажат как да обичате и природата. А ние, екипът на Svatbata.com ви предлагаме само няколко идеи. Те са практични, лесни и оригинални. Вашето тържество ще бъде незабравимо, а отпечатъкът, който оставяте върху земята, ще бъде положителен. Можете да заразите с вашия прекрасен пример и гостите си.
Помнете, че си струва всяко малко усилие в името на едно по- красиво бъдеще за вас, вашите близки и нашия общ дом – Земята!
Можете да прочетете повече за опита на две млади семейни двойки, които определено ги е грижа за природата и със сигурност са създали трайни и красиви спомени от своето нетрадиционно сватбено тържество: http://first.g orichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=721

Ето и нашите идеи и препоръки, а вашата фантазия със сигурност е безкрайна:

Местоположение
Помислете за една сватба на открито в любимо за вас място. По този начин ще се почувствате още по-свързани с това място и още по-ангажирани за неговото опазване.
Нека церемонията и приемът да бъдат на същото място, или поне близо едно до друго, за да не се налага гостите ви да шофират между двете.

Сватбеното облекло – рокля и костюм
По възможност си купете празнични дрехи от органични, естествени материи.
Изберете семпъл модел, който бихте могли да носите отново.

Поканите
Поръчайте си покани от 100% рециклирана PCW хартия, която е обработена без хлор.
Насърчете гостите си да рециклират вашите покани.
Прикрепете към поканите семена на цветя, които гостите ви могат да засадят на балкона или в градината. Насладата им ще бъде сигурна и дълго ще си спомнят за вас.
Потърсете услугите на фирма, която ще надпише поканите ви с натурално мастило.

Пръстените
Купете халки и бижута, изработени от рециклирани благородни метали и скъпоценни камъни.

Цветятя
Намерете флорист, който използва цветя от местни и/ или биологични ферми.
Цветята отглеждани наблизо, пътуват по- малко и пристигат свежи. Избирайки тях, вие подкрепяте местните производители.
Използвайте саксийни растения вместо рязан цвят за декорация. След тържеството те могат да бъдат подарени или да им се радвате в дома си.

Празничната трапеза
За вашата празнична трапеза изберете органични, сезонни, местно произведени храни. Екзотичните плодове и зеленчуци пътуват дълго и обикновено се берат неузрели, а за да изглеждат привлекателно на вашата трапеза се обработват с химикали, което ги прави нездравословни.
Изборът на екологично чисти продукти отгледани в местните ферми подпомага производителите от региона и подкрепя тяхната кауза, която може да стане и ваша кауза.
Предложете на гостите си местни специалитети. Потърсете автентични рецепти от региона.
Изборът на органична храна е символичен за намерението ви да започнете семейния си живот на чисто с акцент върху личната ви отговорност към околната среда.
Предложете на гостите си вегетарианско меню или меню с по- малко количество месо. Добре е да знаем, че производството на месо и месни деликатеси е скъпо и изисква много ресурси и разходи.
Използвайте съдове, чаши и чинии от естествени материали, които могат да бъдат измити – керамика, стъкло, порцелан. Избягвайте пластмасовите прибори и помощни материали. Ако ли все пак се налага, изберете биоразградими съдове за хранене, изработени от царевично нишесте.
Изберете салфетки от плат, вместо от хартия.

Сватбеното пътешествие
За вашия меден месец помислете за екотуризъм или пътуване в близост до дома.
Помнете, че по-важно е с кого сте, а не къде се намирате!

Обичайте се, обичайте и природата и дайте хубав пример на своите приятели и близки с малките стъпки на грижа и внимание към околната среда. Нека с усмивка да помним, че доброто също е заразно, но е полезно за нас и за тези, които обичаме!

Екипът на www.Svatbata.com ви желае много щастлив съвместен живот!


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Сватба с мисъл за Земята