Crowne Plaza
Кемпински Хотел Гранд Арена Банско подкрепи за шеста поредна година Банско Опера Фест

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско подкрепи за шеста поредна година Банско Опера Фест

 

За пръв път тази година фестивалът продължи три дни и представи оперетен спектакъл



Банско, 31 август 2015


През изминалия уикенд в Банско се проведе шестото издание на фестивала за оперна и класическа музика- Банско Опера Фест, който тази година продължи един ден повече от обичайното. Фестивалът бе открит в четвъртък вечер със световноизвестната класическа балетна постановка „Дон Кихот” в прекрасното изпълнение  на балета на Държавна Опера Русе със солисти Весела Василева, Стоян Фъртунов и Светослав Маринов. Втората вечер продължи с най-блестящото френско оперно произведение - „Кармен” на Жорж Бизе представено от Държавна Опера Варна под диригентството на Светослав Борисов. Фестивалът завърши в събота вечер с дебютното поставяне на оперета за Банско Опера Фест -  „Царицата на чардаша” от Имре Калман отново в изпълнение на превърналите се в любимци на публиката Държавна Опера Русе с диригент Найден Тодоров.

През изминалите фестивални вечери на сцената присъстваха едни от най-големите имена на българското оперно изкуство - Даниела Дякова, Иван Момиров, Гео Чобанов, Свилен Николов, Иван Кабамитов, Ирина Жекова, Филипа Руженова, Силвия Ангелова, Мария Цветкова, Марчо Апостолов, Даниела Караиванова, Йоланта Николаева, Александър Мутафчийски и много други.

Жителите и гостите на града изпълваха централния площад всяка вечер до последната минута на представленията, пленени от магията на класическата музика и блестящото представяне на над общо 250те музиканти, балетисти и солисти. Звездите на българското оперно изкуство бяха настанени в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, който е сред организаторите на фестивала заедно с община Банско и музикална компания Монте Мюзик.
Банско Опера Фест е безплатен за публиката и заслужено се превърна в един от най-мащабните класически форуми в България, привличайки всяка година все повече и повече любители на оперното изкуство в центъра на курортния град.

Наскоро назначеният генерален мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско - г-н Карстен Зойберт коментира: „Аз съм отскоро в града и за първа година съм свидетел на неворятните оперни представления на Банско Опера Фест. Останах много впечатлен от видяното и съм много горд, че допринасяме за осъществяването на това невероятно събитие. От своя страна бих искал да добавя, че Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще продължи да подкрепя превърналия се в традиция оперен фестивал, който наред с всички други културни събития и мероприятия  през лятото допринася за утвърждаването на Банско като целогодишна туристическа дестинация.”


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Кемпински Хотел Гранд Арена Банско подкрепи за шеста поредна година Банско Опера Фест